logo-groen

Nieuws

Informatieavonden Ontwerp-Structuurvisie A50

Vanaf 1 november kan iedereen de Ontwerp-Structuurvisie A50 inzien. Demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat Harbers heeft ingestemd met de oplossing waarvoor de stuurgroep eerder al de voorkeur uitsprak.

Tussen knooppunt Ewijk en Paalgraven komen in beide richtingen drie rijstroken. De extra rijstroken moeten op de plek komen van de fietspaden op de bestaande brug. Dat betekent wel dat er voor fietsers en tractoren een extra brug over de Maas komt, die is gepland aan de kant van Niftrik. Om te zorgen voor een betere doorstroming wordt de afrit richting de A326 bij knooppunt Bankhoef verbreed naar een dubbele rijstrook.

Bij Ravenstein schuift de aansluiting op de A50 op naar het zuiden voor een ruimere afrit. Op die manier moet met name vrachtverkeer veiliger kunnen invoegen dan nu het geval is.

Rijkswaterstaat organiseert 2 informatieavonden om belangstellenden te informeren over de plannen.

De informatieavonden zijn op:

Woensdag 15 november van 19.00 tot 21.00 uur in VidiReo in Ravenstein

Donderdag 16 november van 19.00 tot 21.00 uur in de Mijlpaal in Hernen

Iedereen kan vanaf 1 november de stukken kan inzien op websites www.ruimtelijkeplannen.nl en www.platformparticipatie.nl Reageren op de Ontwerp-Structuurvisie kan tot 13 december.

Een groener Wijchen!
Op woensdag 25 oktober komen we in Bergharen, Hernen en Leur in actie voor Een groener Wijchen! We delen allerlei informatie over het groener maken van je tuin of balkon, en je krijgt wat leuke tools mee!
Waar kun je ons vinden?
Van 13.00 tot 15.00 uur staan we bij Dorpshuis De Mijlpaal, Tunnelpad 3 in Hernen
Van 16.00 tot 18.00 uur staan we bij De Zandloper, De Weem 1 in Bergharen
Van 13.00 tot 15.00 uur staan we bij ’t Achterom,
Zien we jou dan? Zo kunnen we samen de gemeente Wijchen een stukje groener maken!

Luier- en incontinentie zakken

Bij de Mijlpaal kunt u ook gratis zakken voor luiers en incontinentiematerialen ophalen !!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Scroll naar boven